Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-09-2008 14:05:22
Geldzaken & Recht

Briefgeheim

hoi,


 


ik heb al een paar keer zo'n zelfde probleem gehad. ook heb ik al meerdere keren poststukken ontvangen die aan een volkomen vreemde waren gericht in een totaal andere wijk van onze stad.


de tnt blijft ontkennen dat zij de schuldige zijn. terwijl de postbode, die ik inmiddels al 2 keer gesproken heb hierover, een duidelijke verklaring had:


bij het verwerken van de post komt er op elk poststuk, rechts onderaan, een soort code te staan (via een of andere stempelmachine). hierop staan de postcode en het huisnummer, en nog wat andere codes. een postbode schijnt bij het bezorgen niet naar het adres zelf te kijken, maar naar die stempel. als er iets mis is gegaan bij dat stempelen, dat er per ongeluk bij het postverwerken een ander postcode en huisnummer wordt gestempeld, komt het poststuk op het verkeerde adres terecht, namelijk het adres die de stempel aangeeft.


kijk maar eens op de envelop van uw huisarts, of die stempel wel klopt met uw postcode en huisnummer. wellicht staat daar, door toedoen van de postverwerking, een verkeerd adres, en is het eerst bij een verkeerd adres bezorgd. een niet goed oplettend iemand maakt zoiets gauw open, of (zoals al vaker genoemd) bij een bedrijf (per ongeluk). nog een geluk dat ze het daarna naar de postverwerking terug hebben gestuurd, want veel mensen halen hun schouders op bij verkeerd bezorgde post, waardoor je het al helemaal niet meer krijgt.


de tnt kan hoog en laag beweren dat ze er niks aan kunnen doen, maar fouten bekennen ho maar! een beetje meer opletten is er daar niet bij blijkbaar.


als het inderdaad een verkeerde stempel is op het poststuk, dan is aan dat postcode en huisnummer te achterhalen bij wie het eerst is bezorgd. maar of je er veel aan hebt om te weten wie............