Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
ankhor - 01-10-2008 12:16:02
Huishouden & Energie

Muizenbestrijding, wat helpt wel en niet??

Zoek de plaatsen waar de muis naar binnen komt, daar heb ik houtjes in
gedaan , en met aftershave die nogal muskie ruikt erop gegooid en vloeibare zeep. muskie geurtjes houden ze niet van en gaan ze toch knagen aan het hout wat de weg verspert dan zit er dus zeep op, vinden ze schijnbaar ook niet zo leuk. ook zijn de ouderwetse vallen het beste, heel wat muizen in de stad zijn al immuun tegen het gangbare gif, ze worden wel wat ziek, maar gaan niet dood. dus een ouderwetse muizenval voldoet prima, wat lokvoer erop en ze vangen zichzelf, bijkomend voordeel, geen muizenlijkjes overal in het huis wat wel gebeurd bij gif, en wat soms gaat stinken. plaats meerdere vallen met verschillende soorten lokvoer, want schijnbaar houden ze niet allemaal van pindakaas. plaats de vallen langs de plinten want daar lopen ze het meest.
en niet altijd zijn de muizen meteen dood door een muizenval, dompel ze dan onder en bak water, want dan lijden ze minder lang.

ik hoop dat u er wat aan heeft, bij mij heeft het geholpen, en de oogst was ongeveer 60 muizen, totdat ik alle gaatjes had gevonden en gebarricadeerd
dus het kan soms even duren. nu is het huis gelukkig weer muisvrij.