Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 04-10-2008 01:35:06
Huishouden & Energie

Muizenbestrijding, wat helpt wel en niet??

Dag justlisette,

het is nu dierendag, maar muizen vinden wij algemeen ongedierte. enkele mensen denken anders en mogelijk uilen ook.

in onze 2 bijenstallen hebben we veel last van muizen, want ze lusten graag dooie bijen.
jaarlijks vang ik er vele tientallen muizen weg, want ze veroorzaken in de winter onrust in bijenvolken. ze kunnen in de kasten komen. waarmee?
met in- en bij iedere bijenstal 4 metalen muizenvallen. gewone klapvallen.
het lokaas?
kaas werkt niet effectief genoeg en vind ik jammer, dat eet ik liever zelf. hetzelfde geldt voor pindakaas.

wat prima, en meerdere dagen goed werkt is een stukje (1,5 x 1,5 cm) spekzwoerd van gerookt, gelders buikspek. dat zwoerd eet je toch zelf niet en de rest smaakt in kleine dobbelsteentjes uitgebakken prima in stamppot,

één van mijn metalen klapvallen is van het gepatenteerde merk trapsit. made in england. die is zelfs zonder aas nog effectief. zo heb ik op een halve meter van die dichtgeklapte val al dode muizen gevonden die onbeschadigd waren. doodgeschrokken van het aparte type val?zou kunnen.
het aparte zit hierin dat niet alleen een klein blokje van de val waar het aas op zit de val in werking zet, doch de hele grondplaat.

als iemand ergens van deze vallen nog te koop weet, wáár dan ook, dan houd ik me aanbevolen voor het adres. de mijne heb ik in tsjechië, slowakije, spanje of portugal in een ouderwetse ijzerzaak gekocht voor omgerekend rond fl. 0,30 in begin 90-er jaren.
deze vallen zijn bijkans onverwoestbaar en het systeem is heel listig.

hardware error man.