Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ewi
ewi - 16-04-2004 11:45:27
Computers & Telefonie

Wat voor modem heb ik nodig

Mijn standpunt is dat een usb modem tegenwoordig niet meer aan te raden is doordat de snelheden van lijnen en modems alleen maar toenemen.... en de bandbreedte van de usb is wel eindig! dus je loopt binnen afzienbare tijd vol met je usb als het al niet zo meteen is.
om meerder computers op een modem aan te sluiten blijft dan nog maar de oplossing van een router en een lokaal ethernet netwerk. bij voorbeeld een w018 van sitecom die dan ook een wireless access point heeft voor bij voorbelld je laptop!
als je adsl of kabel gebruikt heb je vaak de modem erbij van de provider.
voor dat je wat dan ook koopt moet je goed uitkijken of de aansluitingen van de componenten wel kloppen en ook informeren over het gebruikte protocol van de kabel provider. bij voorbeeld gebruikt casema/wanadoo tegenwoordig een l2tp protocol dat de meeste routers niet ondersteunen!