Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-11-2008 19:08:04
Voeding & Gezondheid

Eiwitshakes

hallo,


ik ben begonnen met powertraining (fitness, bodybuilding, hoe je het ook wil noemen) aan mijn 17 jaar. ik ben ondertussen 19 jaar en ik heb heel wat bijgeleerd, ik spreek dus uit eigen ervaring!


1. eiwitshakes: kijk naar de samenstelling van het product. ik persoonlijk zou kiezen voor eiwitpoeder zonder toegevoegde suikers, arm aan koolhydraten en vetten. kies voor een whey isolaat (geen concentraat). zoals dit hier (geen spam): http://www.powersupplements.nl/product_info.php?products_id=38&oscsid=dbe94ae954a2f04e90cfc6246a3fef19


2. als ik het zo lees is uw zoon nog niet zo lang bezig met deze sport? ik ben zeker een voorstander van vast voedsel. eiwitshakes zijn er meer voor het gebruiksgemak. uw zoon kan zeker aankomen in spiermassa met een uitgebalanceerd dieet dat enkel bestaat uit vast voedsel.


5 à 6 kleinere maaltijden verspreid over de dag, elke maaltijd bestaande uit: koolhydraten, eiwitten, vet.


eiwitbron: mager vlees zoals kalkoen, kip. af en toe rood vlees moet ook kunnen: spek, biefstuk, vette vis zoals zalm, heilbot. zuivel zoals melk, kwark. en niet te vergeten: eieren


koolhydraten: volkoren pasta, zilvervliesrijst, aardappelen, fruit, groenten.


vetten: uit vlees, uit noten, visolie, lijnzaadolie etc. van vet wordt je niet automatisch vet! efa's (essential fatty acids) zijn belangrijk voor hart- en bloedvaten etc.


vitaminen/mineralen: 50mg zink/dag helpt tegen acné. een goede multivitamine is ook geen overbodige luxe!


voor verdere informatie wordt u best lid op één van deze fora:


www.bodyresource.nl


www.dutchbodybuilding.com


http://forum.body-fitness.nl


 


3. bij een verhoogde eiwitname hoort u altijd meer water te drinken. een kleine richtlijn die u kan volgen: 2l tijdens het trainen + bij elke maaltijd 0.5l


4. het is ook belangrijk om naast het eten ook op een juiste manier te trainen, meer info vindt u op die fora.


5. ik wil nog even meegeven dat deze sport veel discipline vereist want je bent constant bezig met je aangepaste voeding. ik verzeker u dat dit het beste is wat je zoon kan overkomen, deze sport is voor hem een uitlaatklep, hij zal gezonder eten en als hij het goed wilt doen ook stoppen met roken/drinken.