Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pkalter
pkalter - 01-12-2008 23:08:26
Huishouden & Energie

Problemen na schuren en lakken parket vloer bruynzeel.

normaal gesproken vlekt water en olie niet op een gelakte vloer. vermoedelijk is de lak niet dik genoeg opgezet. dit zou ook de vage vlekken verklaren. lak moet in drie keer opgebrecht worden en er moet ongeveer 6 m2 vloer gelakt worden per liter lak en per lakbeurt. op 50 m2 gaat dan ook 25 liter lak! 


u vermeld niet hoe uw vloer gelegd is, maar meestal legt bruynzeel volgens de tapis methode, dus een toplaag van 6 mm. hout verlijmd en vernageld op een spaanplaat ondervloer. de naden zijn vermoedelijk te verklaren doordat niet alle aangetaste delen verwijderd zijn. het duurt vaak erg lang voordat het vocht door de lijm is. met het verwijderen van de delen moet je dan ook met de vochtmeter het vochtpercentage in de delen meten.


de vloer zet door het vocht langzaam uit en krimpt dan geleidelijk terug. aangezien een tapisvloer genageld is, zit deze zo vast dat het hout eerder scheurt dan dat het los komt. de naden in de keuken kan ik alleen verklaren door te weinig lak. vocht trekt dan in het hout waardoor het uitzet. nu er weer gestookt wordt wordt het droger in huis en krimpt de vloer weer. herstellen van de luchtvochtigheid tot rh 60% kan het enigzins oplossen, maar de enige echte oplossing is vervanging van de aangetaste delen, opnieuw schuren en goed lakken van de vloer.