Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-01-2009 19:21:07
Computers & Telefonie

Computer start niet meer op

Beste abpie11:

het is helemaal niet mijn  bedoeling je persoonlijk aan te vallen of je af te kraken. prima dat je probeert mensen te helpen.

echter, de informatie die je hier neerzet is aantoonbaar feitelijk onjuist. in dit bericht doe je dat opnieuw: je beweert dat windows en dos naar de post schrijven. sla de documentatie er op na, dat kan helemaal niet! de post is de power on self test, een stukje in rom ingebakken software, dat een aantal tests uitvoert, zo ongeveer het enige dat een pc uit zichzelf kan, naast het zoeken naar een besturingssysteem op een van de schijven.  dus deze wordt niet "bestuurd".
windows is dan nog helemaal niet aan de beurt en heeft dus ook helemaal geen enkele invloed hierop. sterker nog: een pc zonder schijven en/of os kan zelfs nog prima door de post heenkomen - zonder dat er ook maar iets van een os aanwezig is of zelfs ooit geweest is! windows/dos/linux of wat voor os dan ook heeft echt helemaal niets met de post te maken.
een os wordt pas geladen na de post - dat is namelijk het laatste dat de post doet: de bootloader van het os zoeken en vervolgens de besturing van de pc overgeven aan dit os. zoals jij het beweert, moet eerst het os geladen worden en wordt dan pas de post uitgevoerd; dat is echt onjuist.

ook beweer je dat windows naar het bios schrijft. dat is gewoon niet waar. ook je verhaal over raid-controllers klopt niet helemaal, maar daar zal ik je nu verder niet mee vermoeien.

ik wil best geloven dat je al jarenlang pc's repareert en - zoals je zelf al zegt - daar in praktisch opzicht best goed in bent, maar in theoretische kennis zit je er toch echt naast. en als je vraagstellers foutieve informatie verstrekt, dan breng je mensen dus op een dwaalspoor. ik vind dit ik dan de vraagsteller verplicht ben deze te informeren dat de verstrekte informatie niet klopt.

nogmaals: het is niets persoonlijks, hoor!