Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 27-01-2009 00:15:03
Garantie & Verzekeringen

Afkopen begrafenispolis

Dag lullos,

begrijpelijk dat u zich "genaaid" voelt, maar het kan wel. de oorzaak is gelegen in het feit dat de verzekeraar en u tegengestelde belangen hebben.

u heeft een verzekeringscontract met verzekeraar.
de verzekeraar heeft inmiddels uw geld en werkt daarmee. dat levert hen geld op. daar moet u niet te min over denken. ze zetten dat voor zeer lange termijnen weg, samen met geld van anderen.

als u nu uw geld daar weg wilt halen (afkopen) betekent dat in feite contractbreuk van uw zijde. als u het geld weghaalt, kunnen ze met dat geld geen geld meer verdienen. dat is rente/inkomstenderving. die mag u betalen en wordt van de poliswaarde afgehaald, plus de kosten om het contract te ontbinden en het geld over te boeken.

of dat tezamen de bijna €900,-- rechtvaardigt, kan ik niet beoordelen. u ook niet. in feite kan alleen de verzekeraar dat.
daarom zou u de verzekeraar kunnen vragen waar die administratiekosten dan uit bestaan en vraag een specificatie. of u een tevredenstellend antwoord krijgt, betwijfel ik.

hardware error man.