Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 01-07-2009 19:17:27
Vrije tijd & Tuin

Zweefparasol omgewaaid

Uit de zinsnede

een van 3 meter doorsnede, met bijbehorende grantieten voet van 50kg.

maak ik op dat het als set is verkocht. je kunt dan stellen dat ofwel het een ondeugdelijke combinatie is geweest (in dat geval is de leverancier aansprakelijk) ofwel er is sprake geweest van een bijzondere omstandigheid; in dit geval een plotselinge, krachtige, windvlaag. ik ga er overigens van uit dat in de bijgeleverde handleiding/gebruiksaanwijzing wel iets staat over de weersomstandigheden e.d. zo niet dan lijkt het mij zeer aannemelijk dat gamma aansprakelijk is voor de schade, tenzij men een bijzondere omstandigheid zou kunnen aantonen dat dit uitsluit.

aangezien het voorval ruim binnen de garantietermijn is geschied, ligt de bewijslast over onoordeelkundig gebruik in dit geval dus bij gamma.