Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 03-07-2009 11:35:14
Vrije tijd & Tuin

Zweefparasol omgewaaid

beste steve075, het is duidelijk dat in een folder een combinatie is aangeboden van zweefparasol met voet. uitgaande van het aanbod mag niet worden verwacht dat u verwijtbaar heeft gehandeld door het ding dan ook te gaan gebruiken zoals door een foto in de folder wordt gesuggereerd. moet u weten dat de vlg. gamma bijbehorende voet te weinig helpt de parasol bij windkracht 3 bft? nee, natuurlijk niet. de leverancier heeft de verantwoordeliijkheid voor zijn (combinatie-) product. wel lijkt me de gamma ook verantwoordelijk voor een waarschuwing om de parasol niet te gebruiken vanaf een bepaalde windkracht. deze hoort wel bijgeleverd te worden, want met de windvang suggereer je anders dat de parasol zo ongeveer alles aankan. anderzijds behoort u bij harde wind zelf te weten dat de parasol niet opgezet kan worden. maar in dit geval is dat niet aan de orde. windkracht 3 bft, in een tuin waar de wind misschien ook, afhankelijk van de windrichting, wordt weggehouden door obstakels, moet geen beletsel zijn voor gebruik van de parasol. valwinden, daar hoeft een klant geen verstand van te hebben. er is gezien het plaatje een heel grote windvang aanwezig.


de enig juiste stap heeft u wel gezet, de directie hierop aanspreken. u bent nu wel gebonden aan hun besluit en gezien de goede naam van gamma, zullen ze onder coulance u wel tegemoet komen, vermoed ik. hopelijk is dit voor gamma, maar ook voor andere aanbieders, een goede reden om de kruisvoet met verankering (4 zware tegels) minimaal als uitgangspunt te nemen. 150 kg is dan wel minimaal vermoed ik. sterkte steve en wees blij inderdaad, het leven kent nog mooie momenten, ook na dit incident.