Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tuinfreak_1
tuinfreak_1 - 15-01-2005 12:21:47
Huishouden & Energie

Verplichting standaard keuken in nieuwbouw appartement?

hallo robin,


lees even dit stukje afkomstig van de site vereniging eigen huis lees keuken ipv badkamer:


ik heb een woning gekocht van een projectontwikkelaar en ik wil graag een andere badkamer dan standaard wordt aangeboden. tot mijn grote schrik rekent de bouwer voor dit meerwerk exorbitant hoge prijzen. kan ik daar wat tegen doen?

nee, u hebt een woning gekocht zoals de bouwer die heeft aangeboden. als u daar naderhand iets aan wilt wijzigen, is er sprake van éénzijdig afwijken van de overeenkomst. de bouwer hoeft daar niet aan mee te werken en kan hoge prijzen vragen. u kunt de bouwer daar natuurlijk op aanspreken en proberen te onderhandelen, maar uw onderhandelingspositie is niet sterk. het is daarom beter om vóór de koop van de woning dit soort onderhandelingen te voeren. in de praktijk is dat lastig, omdat de bouwer de woning zo snel mogelijk wil verkopen. u kunt eventueel ook overeenkomen dat de aannemer de badkamer casco oplevert. nadeel is dan dat u geen garantie hebt op de zaken die u zelf laat installeren. maak daarom goede afspraken over wat casco precies inhoudt. als de bouwer niet wil meewerken aan een casco oplevering, kunt u het standaard sanitair eventueel na de oplevering vervangen. dat is soms nog voordeliger omdat u bij een andere leverancier van tegels en sanitair wel kunt onderhandelen.


groet tuinfreak