Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mamamama
mamamama - 06-08-2009 14:36:21
Huishouden & Energie

Maden in afvalbak keuken

hallo lucas,


heb je maden verhaal met belangstelling gelezen. mede omdat wij benieuwd waren naar de reakties op jouw probleem met de wormpjes.


toen wij n.l. na onze vakantie thuis kwamen, kwam ons een walgelijk makende stank uit de open keuken en woonkamer tegemoet. na inspektie bleek dat ik de lasagne vergeten was die nog in de magnetron stond vlak voor ons vertrek. het was eerst moeilijk te onderscheiden wat er in lag. er zaten wonderlijk nog maar enkele maden op. het stonk zo erg dat ik bijna flauw viel. ondanks dat de magnetron in de keuken stond, vonden we de maden voor de tuindeur en overal zelfs langs de plinten en in de vensterbanken werkelijk overal, ook achter bloempotten en zelfs onder het persisch tapijtje in de woonkamer. we troffen een madenexplosie aan die zijn weerga niet kent. stofzuigen kon niet want dan kruipen ze daar weer uit(de slang). nadat de paniek wat gezakt was, zijn we met ons tweeën aan het speuren gegaan naar oplossingen en hebben werkelijk alles op de kop gezet. allereerst de massa's vliegen die er nog waren kapot geslagen met meppers. daarna een bak met chloor midden in de kamer gezet en met stoffer en blik alle maden gewoon opgeveegd en in de bak met chloor gedeponeerd. vochtig gechloreerd keukenpapier gebruikt om de plekken waar ze lagen af te nemen. na een halve dag hard werken leek alles schoon, maar niet heus. we hebben die nacht niet in huis kunnen slapen door de stank. dus maar weer in de caravan. de volgende ochtend weer op speurtocht en vonden we weer van die vieze dingen. ook weer massa's vliegen voor het raam. met gevaar voor inbraak hebben we uit nood toch besloten de ramen open te laten staan in de nacht. dat heeft wel geholpen. de vliegen waren tenminste verdwenen. elke twee dagen merkten we dat er jonge (groene!)vliegen tegen de ramen zaten die zich makkelijk lieten vangen. we denken nu dat het de restanten maden zijn geweest die uirgekomen zijn. dus uiteindelijk is er maar één oplossing: eruit die vliegen!!! ze klampen zich hoofdzakelijk tegen de ramen, dus iedere ochtend voor vertrek met de mepper en iedere avond voor het slapen weer een rondje meppen. zeer natuurlijk en zonder verdelgingsmiddelen. het was een heel verhaal maar de waarschuwing is duidelijk? voedselresten niet langer dan enkele dagen in een dichte afvalbak onderin het aanrechtkastje of andere gesloten ruimte. tonnen buiten zo veel mogelijk dicht. niet iedereen heeft een tuin met vogels. we zijn nu vliegenvrij en we houden de groene vliegen strikt buiten de deur.