Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-08-2009 03:19:21
Elektronica & TV

Wat doet een airco

zucht zucht zucht zucht. moedeloos wordt je van al die 'zogenaamde' specialisten.


1. een mobiele airco kán net zo goed presteren als een split airco. kán... dus.


mits............


 


je hem goed opstelt...


 


een split airco wordt meestal opgehangen.... daardoor is de luchtcirculatie ontdaan van allerlei obstakels... en daalt de koele lucht neer.


 


wil je dus optimaal rendement hebben uit je mobiele airco zorgt dan dat hij rondom een meter niets heeft staan en vrijuit kan stralen...

gebruik nooit de thermometer van je cv om de temperatuur te controleren. je zithoogte zit ruim 40 tot 70 cm hieronder... koele lucht daalt!!! m.a.w. de temperatuur kan op uw thermometer idd vele graden hoger zijn, terwijl het op zitniveau heel erg koel is.


gewoon zorgen:


1. zorg voor een zo kort mogelijke afvoer. de enige goede mogelijkheden zijn: klapraam weghalen: gat met stuk boord erin (bovenluikje, onderluikje)  schuifraam, met schuifstuk en afvoer.......  (ik snap niet dat mensen klapramen hebben, schuiframen zijn zoveel beter en prettiger in gebruik) ... zorg dat je geen obstakels hebt. je zult merken dat de airco steeds stiller wordt.


 


ik heb een rowenta van 10 jaar geleden. inkomende lucht was 28 graden: uitkomende lucht 8 graden: koelt dus 20 graden, met 7000 btu. koelt hij een huiskamer van 32m2 en 3 hoog zonder probleem van  30 graden naar 20 graden.... maar mensen zetten m maar even aan: maar zo werkt een airco niet. de eerste dagen moet hij de boel eerst goed ontvochtigen!!!! uit de muren etc. vochtige lucht is ook warm, en zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur vele malen hoger ligt... dan de werkelijke temperatuur. m.a.w.  24 graden is helemaal niet warm bij een luchtvochtigheid van 30 procent............... wel érg droog, maar wel érg comfortabel... in de zomer... (je kunt altijd een emmer met water neerzetten als het te droog is..... of de airco zachter afstellen.



bij installatie:


 


1. mobiele airco plaatsen zonder obstakels


2. aansluiting permanent maken, via gat, of via schuifraam, of klepje vervangen voor schot met uitlaat. (gordijn ervoor: je ziet er niets van) .


airco bij aanvang hitte: 2 dagen continu laten draaien.


daarna.......... kan je m lager stellen; vocht uit huis, warmte uit muren: koelen maar... is uiteindelijk vele malen goedkoper.. dan af en toe dat ding aanzetten....


 


geloof me.. mensen kopen zo'n ding en denken dat het een wondermiddel is...


split aircos werken sneller omdat ze hoger opgehangen worden. nadelen zijn er ook... als er wat stuk aan is.. zit je met de gebakken peren. bij goede installatie van een mobiele airco is ie stil, zuinig en efficient.


maar dat goede installeren.


dat doet niemand.


omdat ze voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten, geen gebruiksaanwijzing lezen en vervolgens de boel bij elkaar schreeuwen dat het apparaat niet goed is!


en zo zit het, en niet anders!