Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

askjeeves
askjeeves - 18-10-2009 18:16:47
Voeding & Gezondheid

Klikgebit op implantaten?

een klikprothese zit veel "vaster" dan een standaard prothese. veelal is een klikprothese niet noodzakelijk, daar een normale prothese pirma functioneert. echter in bijzondere gevallen kan er gekeken worden naar een klikprothese aan de bovenkant. echter is dit niet altijd mogelijk, want de botstructuur moet goed zijn.


het plaatsen van implantaten in de onderkakk is tegenwoordig eerder regel dn uitzondering. voor beide ingrepen dient een aanvraag bij de verzekering ingediend te worden en pas na goedkeuring word pas tot de behandeling overgegaan.


je tandtechnieker adviseert het.........met welke reden?


daarbij zijn implantaten niet zalig makend. het blijft een kunstgreep en implantaten dienen goed verzorgd te worden. ook een jaarlijkse controle bij de tandarts is noodzakelijk en elke twee jaar een foto of scan in het ziekenhuis door de implantaloog.
diabets, osteperose, bepaald medicijngebruik kunnen redenen zijn waarom implantaten niet kunnen.


verder is het niet zoals onze "deskundige" errorman roept dat het maar een beetje pijn doet........dat verschilt van persoon tot persoon. het plaatsen van 4-6 implantaten is niet een kleine ingreep. nadat de implantaten geplaatst zijn, kan het nog 6-26 weken duren eer ze goed vasrzitten en de kaak belast kan worden.