Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
revrok01 - 19-10-2009 00:03:40
Voeding & Gezondheid

Klikgebit op implantaten?

hallo als assistente  in het verleden van een tandarts en nu van een kaakchirurg.


kan ik u de nodige info geven als eerste is het wel van belang om te weten ,waar voor precies de tandtechnieker u implantaten adviseerd. wat ik namelijk erg veel zie is dat implantaten waarop een klipprothese geplaats word vooral geadviseerd worden voor in de onderkaak.


dit omdat het vaak erg moeilijk is om een onderprothese zo goed te maken dat deze goed vast zit en tevens het probleem is dat veel mensen niet genoeg kaakbod hebben waarop de prothese goed vast  blijft zitten.


de boven prothese zit namelijk over het algemeen veel meer vast als onder dit omdat het gehele verhemelte bedekt is met een kunst stof plaat.


waardoor een soort vacuum ontstaat waardoor de boven prothese meestal goed vast zit.maar ook met een boven prothese op implantaten heb je meestal ook nog de verhemelte plaat aan de prothes zitten vrijwel noot is het een prothese boven op implantaten zonder verhemelte plaat.


als de prothese niet goed blijft zitten dan adviseerd men evt implantaten meestal 2 waarop de prothese geplaatst kan worden.


mocht er niet genoeg kaakbod zijn voor het plaatsen van implantaten dan kan het evt op een andere plaats uit het lichaam gehaald worden [bv uit de heup]


voor deze gehele behandeling betaald men alleen een eigen bijdrage van 200 euro en daar zit de nieuwe prothese bij in de behandeling zit namelijk gewoon is het basispaket.dit gaat alleen op voor een kaak of mond die edentaat is of wel een tandeloze mond.


alleen weet ik niet of die 200 euro na alleen voor boven of onder is maar volgens mij is het voor  beide kaken dus zowel boven als onder.