Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-11-2009 10:26:28
Voeding & Gezondheid

Flexifront

Wanneer u helemaal niet zo'n "proef"pakketje hebt aangevraagd; en dat geld voor alles wat u ongevraagd wordt toegestuurd, hoeft u nooit terug te zenden maar het gewoon behouden/weggeven of in de vuilnisbak te donderen.
wanneer u wel bent ingegaan op hun telefoontje waarin ze een proefpakketje beloven tegen alleen geringe (verzend)kosten dan is dit in vrijwel alle gevallen een abonnement dat stilzwijgend verlengd wordt.
tevens is het vaak zo dat u binnen een korte proefperiode moet opzeggen, een proefperiode dat vaak dan al voorbij is voordat u het proefpakketje in huis hebt gekregen en dus te laat.
te laat?
velen raken dan in paniek hoewel dit vaak niet eens hoeft en wel om de volgende redenen;
1/ de proefperiode mag pas ingaan op het moment dat u naast het artikel ook de algemene voorwaarden hebt kunnen lezen (en dit mag ook digitaal, dus goed hun site doorlezen!)
2/ de overeenkomst bij een kamer van koophandel moet zijn gedagtekend (in de meeste gevallen gebeurt dit niet of veel te laat)
3/ vaak is er ook sprake van dwaling. d.w.z. dat men telefonisch (of op een site) dingen beloofd of zaken heeft verzwegen die u niet zou hebben doen overgaan tot koop (toezending proefpakketje) als u alles had geweten.

in uw geval is het hier bovenstaande antwoord van de aangetekende brief met bericht van ontvangst het enige juiste antwoord.
geef in die brief ook aan dat u al voor de afloop van de proefperiode een opzeggingsbrief heeft verzonden + het ongewenste proefpakketje.
laat duidelijk blijken van uw ernstige twijfel van het niet ontvangen hebben van die brief.
dat u na raadpleging niet zal ingaan op verdere betalingen omdat u naar de algemene mening geen wettige overeenkomst bent aangegaan.

al eerder gelezen dat flexifront al snel overstag gaat.
dit komt door hun niet al te beste naam die dat bedrijf zo langzamerhand heeft opgebouwd.
bovendien zijn die mesjes veel te duur.
dirk vd broek,aldi en etos bijvoorbeeld leveren gelijkwaardige of zelfs betere mesjes tegen een fractie van de prijs die flexifront levert.

een baardige

vrije vogel