Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
krieties - 13-12-2009 16:13:49
Garantie & Verzekeringen

Lijfrente afkopen

Afkopen van lijfrenten (u houdt zich dan niet aan de overeengekomen looptijd) is zeer nadelig. de afkoopwaarde moet als inkomen worden aangegeven, soms zelfs meer, nl indien de afgetrokken premies in de aangiften hoger waren.
bovendien rekent de fiscus een revisierente van 20%.
niet doen dus. je kunt de polissen wel premievrij maken. nadeel is dan weer dat de kosten vaak toch nog doorlopen (advies inwinnen bij asr). dus overweeg toch maar om gewoon door te gaan.
vreselijk veel verlies komt door de dalingen van de inkomsten uit beleggingen en wellicht heeft u een woekerpolis (kosten veel te hoog).
het formulier overdracht lijfrenteverplichting kunt u gebruiken als u naar een andere maatschappij overstapt.
het is een grote ellende met die lijfrenten, vooral voor particulieren. de bedragen zijn veel te laag, de kosten relatief te hoog.
maar ja, iedereen maakte elkaar gek in die tijd. loonspaarregelingen werden zelfs in lijfrenten omgezet, je reinste kolder en lucratief voor de maatschappijen cq banken.
jammer, maar het is niet anders.