Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-12-2009 13:50:45
Huishouden & Energie

Cv 's nachts op hoeveel graden ?

Erik008 heeft een goed punt: ventileren voor de afvoer van vochtige lucht.
onnodig verwarmen van een ruimte kost inderdaad energie, maar hoe groter je het verschil laat zijn tussen hoog en laag, hoe meer de ketel moet zwoegen om het weer warm te krijgen, 5 graden verschil is nogal veel. houd het verschil op 3 a 4 graden is mijn advies.

ga maar na: hoe vaak en hoe lang slaat je ketel overdag aan om de kamer op temperatuur te houden? je kunt voor de gein overdag het gasverbruik meten (begin- en eindstand van de gasmeter) t.o.v. een even lange periode vanaf dat de thermostaat omlaag gaat t/m wanneer de kamer weer op temperatuur is. zo kun je zelf zien wat efficiënter is in jouw situatie. want ook dat maakt nogal uit natuurlijk, factoren als: hoe goed geïsoleerd, wat voor soort ketel en hoe oud, wat voor thermostaat (modulerend of aan-uit, weersafhankelijk gestookt of niet) enz. spelen allemaal mee.

daarbij moet je wel incalculeren dat het vanzelfsprekend 's nachts meestal kouder is buiten dan overdag, je huis verliest 's nachts dus juist meer warmte dan overdag.
meet het verschil wel liefst enkele keren bij gelijkblijvend weertype, want het is natuurlijk een heel verschil tussen de ene dag -12 als minimum en -5 als maximum temperatuur, t.o.v. bijv. -1 minimum en +5 maximum de volgende dag.