Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-01-2010 11:57:08
Huishouden & Energie

Cv 's nachts op hoeveel graden ?

Zoals u wellicht al was opgevallen in bovenstaande reacties, zal dit afhangen van uw eigen situatie: hoe is uw huis geïsoleerd? hoeveel warmte verliest u naar andere verdiepingen? hoe efficiënt is uw verwarming.

er is eigenlijk maar één manier om uw antwoord te verkrijgen, en dat is de proef op de som nemen. dat houdt niets anders in dan dat u in een standaardweek (kinderen naar school, u naar het werk, normale bedtijden, m.a.w. niet in een vakantieweek) eerst situatie a volhoudt, de volgende week situatie b en eventueel nog wat andere situaties in de week daarna indien van toepassing. vergelijk daarbij uw meterstanden en u hebt uw antwoord.

daarbij moet wel worden aangetekent dat de verkregen resultaten ook niet glashard zijn: als het in de eerste week 10 graden vriest en de week daarna 0 graden is, zal dit het resultaat enigszins beïnvloeden. herhaal de test daarom eens een paar weken later bijvoorbeeld en kijk of de resultaten grofweg hetzelfde zijn.

mvgr - b (350)