Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-01-2010 19:27:05
Geldzaken & Recht

Oude lening opeisen??

http://www.vragenoverechtscheiding.nl/trouwen-en-scheiden/wat-houdt-trouwen-in-gemeenschap-van-goederen-in">hier

staat het nog eens uitgelegd. nogmaals niet uw vrouw kan de schuld op u verhalen omdat zij de schuld is aangegaan.

alleen degene die het geleende geld terug wil zien. uiteraard hoort deze u een rechtsgeldig bewijs van lenen te overhandigen.

zeg haar dat er pas wat kan gebeuren als u een aangetekend schrijven van de schuldeiser ( dochter) ontvangt waarin zij de vordering kan voorleggen met een rechtsgeldig bewijs van de lening.

geeft in het gesprek met ex aan dat u verder niet onderhandelt met ex.
herhaal dit zo nodig tot u een ons weegt en ga verder niet inhoudelijk in op wat men denkt te vorderen. blijft dus herhalen dat u in afwachting bent van de aangetekende brief met daarin het overtuigend bewijs van de lening.

ondertussen kunt u gaan onderzoeken wie u het beste kunt bijstaan mocht u niet akkoord gaan met de vordering. omdat u b.v. twijfelt aan dat hier sprake is van een rechtsgeldig document waaruit blijkt dat een lening is aangegaan.

misschien komt u eruit na bezoek aan een juridisch loket, zoals al is aangegeven. het kan ook zijn dat u een advocaat wilt inschakelen.