Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-01-2010 09:22:32
Geldzaken & Recht

Oude lening opeisen??

Of er wel of geen huwelijkse voorwaarden zijn maakt niet voor het aantal benodigde handtekeningen in dit geval.

daarnaast kunnen er nu 2 wegen bewandelt worden. door de schuldeiser (de dochter dus) de weg van art. 1:102 bw. daarin staat met zoveel woorden dat u ook hoofdelijk aansprakelijk bent voor de helft van de schulden van uw ex als deze in de gemeenschap van goederen zijn gevallen. dat laatste is overigens het geval.

daarnaast kan uw ex zich op het standpunt stellen dat zij een schuld van de gemeenschap voldaan heeft en nu een reprise op u heeft. in dat geval kan ze de helft van de schuld op u verhalen. hoe groot de kans van slagen daarop is, kan ik op voorhand niet aangeven. zij is immers de schuld aangegaan en dus is de schuld ook van haar zijde in de gemeenschap gevallen. er is, m.i., geen gemeenschapsschuld (gezamenlijk schuld) voldaan door haar uit eigen vermogen of een lening aangegaan ter voldoening van de dagelijkse kosten. maar proberen kun je het altijd.

bewijstechnisch zal het lastig zijn als er niets op papier staat, maar niet onmogelijk. een rechtszaak beginnen kan bijna altijd.

neem contact op met je rechtsbijstandverzekering en geef het uit handen zou mijn advies zijn.