Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-02-2010 01:32:48
Vrije tijd & Tuin

Kopiëren van beveiligde videobanden naar dvd

Pjmk schreef op woensdag 3 feb 2010, 00:03: een videorecorder/speler controleert bij elke videoband in erin wordt gedaan of deze orgineel is en dus meestal ook beveiligd is. dit kan je zien aan de achterkant van de videoband, aan de linkerkant zit bij een orginele videoband geen een clipje alleen een vierkant leeg vlakje van ±1 cm, bij lege opnamebanden zit er wel clipje in, zoals bij deze http://www.studio-av-digitaal.nl/prijzen-vhs/vhs-videoband-1.jpg
dus als er een plakbandje plakt over dat stukje heen waar geen clipje zit wordt de beveiligde videoband gezien als een opnameband omdat de videorecorder op deze manier denkt dat er wel een klipje zit. op deze manier kan je zonder problemen de videoband op dvd opnemen. zelf heb ik talloze videobande op deze manier op dvd gezet.


je hebt het fout.

dat vakje met het clipje is niets anders dan dat je een videoband kunt beveiligen tegen het opnemen.
haal je het clipje eruit, dan kun je niet meer op die band opnemen.
plak je er een plakbandje op, dan kun je er wel weer op opnemen.
een opnamebeveiliging dus.
hiermee voorkom je dus dat je op een videoband per ongeluk kunt opnemen en daardoor de opname stond die niet verloren mocht gaan of waarover niet opgenomen had mogen worden.

dat vakje heeft totaal niets te maken met een beveiligen van een band.
die beveiliging staat op de band zelf.