Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 01-03-2010 03:26:23
Computers & Telefonie

Computer zo langzaam

Ik neem aan dat het om een windows-systeem gaat. tsja, dat wordt op enig moment nu eenmaal traag, ook al is je pc nog zo snel. vooral wanneer je regelmatig programaatjes installeert en weer verwijdert, loopt bijvoorbeeld de "registry" heel snel vol. daarnaast vindt er nog veel meer plaats waardoor windows als het ware "volloopt".

daarnaast zijn er nogal wat programma's die zichzelf enorm belangrijk vinden en alvast bij het opstarten van de computer zichzelf meestarten, meestal om er voor te zorgen dat het later sneller gestart kan worden. dit neemt ondertussen wel weer steeds een stukje geheugen in beslag en dat kan vertragend werken.

het beste is in dit geval waarschijnlijk om allereerst een backup te maken van alle bestanden die je wilt houden: brand ze bijvoorbeeld op een dvd. herinstalleer daarna windows, zodat je weer een "schoon" systeem hebt. dat levert meestal de

uiteraard kun je eerst proberen te scannen op malware en eventueel een extra hulpprogrammaatje te draaien om bijvoorbeeld de registry op te schonen. ik ben alleen bang dat dat niet heel veel resultaat zal opleveren.