Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
teupie - 01-03-2010 13:34:12
Computers & Telefonie

Computer zo langzaam

Allemaal gelijk wat iedereen schrijft, maar mijn ervaring is dat deze erbij ook erg goed werkt, maar is wel meer voor de pro's, wees er dus voorzichtig mee!!. (jammer maruja dat je je besturingssysteem er niet bij vernoemd, maar zal wel xp/vista of win7 zijn).

msconfig is een programma waar je binnen windows mee onder de motorkap kunt kijken.

xp -> start -> uitvoeren -> (type) msconfig
vista / win7 -? start -> (bureau)accessoires -> run (of uitvoeren) -> (type) msconfig

je ziet zo'n 7 tabbladen, klik op de opstarten tabblad.

hier vind je een aanzienlijke hoeveelheden programma's die allemaal gestart worden doordat je in de loop van de tijd allemaal programma's hebt geïnstalleerd (en vaak niet nodig hebt), maar heb je deze wel nodig, dan is het weer vaak niet nodig om het programma direct in het geheugen te laten.

je deinstalleert het programma hier niet mee, maar je zet gewoon even (tijdelijk) het opstartprogrammatje uit en dat ga je merken nodat je opstart.

er staan ook programma's in die je nodig hebt, b.v. voor de mousepad (als je notebook hebt) of geluidskaart. het ergste is dat als je opstart is dat er iets niet werkt, door het weer aan te vinken, gaat het weer werken na een restart.

werk vanaf onder naar boven, de belangrijkste programma's staan vaak als eerste geïnstalleerd (door de fabrikant, maar daar kun je er ook aardig wat van uitzetten).

en deïnstalleer norton als dit er standaard op zit en gebruik iets van avg of microsoft essentials security.

succes.