Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-03-2010 17:02:16
Huishouden & Energie

Hoge kosten loodgieter

Vikking schreef op vrijdag 5 mrt 2010, 13:00: ik heb het idee dat u flink bij de neus bent genomen .
dit klusje had hooguit €200.oo mogen kosten.
mijn advies gaa eens praten met dit bedrijf.

ben het eens met vikking - mag hooguit 200 euro kosten.
vorige maand had het cafe onder mij een verstopping van het riool en toen moest er in de avonduren een ontstoppingsbedrijf komen. ik was erbij en voor zover ik het nog weet waren de kosten ca, 60 voorrijden + arbeidsloon ca. 80 + ca. 30 voor extra 6 meter draaiveer + btw = kortom het bedrag was een kleine 200 euro totaal.
arbeidsloon was zo hoog omdat het avondtarief was (overdag is dat minder).
ontstopper vertelde dat doorspuiten gebaseerd was op gebruik van 1 veerlengte van 6 meter en omdat het in dit geval tekort was en hij er nog een extra lengte van 6 meter aan moest koppelen en dat kostte extra geld dus.
opdrachtgevers was in dit geval een cafebedrijf en daarom kwam er btw bij.

alles was binnen een uurtje gebeurd (wcpot weghalen-veer met draaipropeller eraan op een motortje aangesloten-laten draaien en extra veer erbij-nogmaals een poosje laten draaien-daarna was verstopping weg en toen heeft hij de wc-pot weer vastgezet en gezegd even flink te spoelen met veel water.

lijkt me raadzaam voor wschippers om her en der wat prijzen op te vragen en kontakt op te nemen met zijn loodgieter om het bedrag lager te maken en indien dit niet lukt rechtshulp inschakelen of een ombudsman in te schakelen of zoiets.
volgende keer als je voelt dat je genaaid wordt alleen bedrag betalen wat jezelf redelijk vindt want afspraak is afspraak (ook mondeling), want terugvorderen in een stuk lastiger. sterkte.