Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 07-03-2010 00:05:09
Auto & Vervoer

Kwaliteit motorolie

@ kompalaya:

nu je deze olie al hebt: geen probleem. gewoon gebruiken. voor de zomer is 5w30 n.m.m te dun. alhoewel vroeger mijn kadett's niet op multigrade olie liepen doch zomer en winter op sae 20w. motoren onverwoestbaar!

sinds 1992 vervang ik geen olie meer. mijn ascona 1,8 l. was toen 4 jaar en 2 ton km's. dus altijd flinke ritten. die is 8 jaar geleden met ruim 4 ton km naar de schroothoop gegaan, doch voor de motor was dat eigenlijk zonde.
ik zou die motor nu nog wel willen ruilen voor de 1,8 l in mijn huidige 1995-er vectra die ik 8 jaar geleden kocht met 164 k km's. die was zuiniger (met weber carburator) dan de huidige 1,8 l. (met injectie.) nu dus 287 k km's.
zonder olie verversen en soms bijvullen met aldi/lidl olie. dat gaat wanneer je de auto niet laat racen. komt nooit boven de 4 k toeren. kruisend 2750 toeren. hoge toeren vereist goede olie. wanneer olie zwart wordt heeft geen betekenis. ook roet smeert!

h.