Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 14-03-2010 13:25:33
Auto & Vervoer

Kwaliteit motorolie

@ gratis:

"vreemde logica, want hoe groter het verschil tussen beide cijfers is hoe beter de olie."

heb je wel goed gelezen?is die logica nog zo vreemd wanneer je goed leest?

nog één keer om het goed te lezen:
"vandaag kocht ik bij de lokale action de laatste 3 jerrycans van 5 ltr 15w40 à €5,79. de 4 ltr cans 10w40 heb ik laten staan want die waren me voor hetzelfde geld te duur."

verder hoef je mij over viscositeit en consistentie niets te vertellen.

ik heb geen raceauto noch een 16 klepper. mijn kruissnelheid ligt bij 2750 toeren. dus 15 w 40 is voor onze auto goed genoeg! deze doet het er al bijna 300.000 km mee en de vorige met nagenoeg identiek motorblok ruim 400.000 km op dezelfde olie en niet meer verversen. dat zegt genoeg toch? daar heeft in een scherpe bocht het oliedruklampje ook wel eens van gebrand. de olie was niet meer aan de stok te zien. nooit wat met het blok gehad als een lekke koppakking, toen onze zoon net zijn rijbewijs had, en de auto al ruim 300.000 km had. ik zie oorzakelijk verband.

h.