Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-04-2010 14:54:11
Geldzaken & Recht

Hoe stop ik tono en interim justitia

Chateau64

als je heel zeker weet dat je bewijsbaar alleen accoord bent gegaan met een eenmalige toezending, dan kun je bij deze fraaie firma aangeven dat je verdere zendingen als ongevraagde toezending zult beschouwen en dat je de produkten niet zult terugzenden en ook niet zult betalen.

toelichting:
bij een ongevraagde toezending gaat de wetgever er van uit, dat je het produkt mag houden, zonder dat daar van jou een tegenprestatie tegenover staat (bw7:7). je hebt immers nergens om gevraagd.
je kunt (maar dat hoeft niet persé) het bedrijf een brief sturen, waarin je aangeeft dat je geen prijs stelt op de toezending en dat je er niet om hebt gevraagd.
mocht het bedrijf je blijven lastig vallen met rekeningen die je zou moeten betalen, dan geldt dat het bedrijf moet bewijzen dat je hebt gevraagd om de zending. dit kan zijn in de vorm van jouw handtekening onder een koopovereenkomst of een voicelog (een telefonische bestelling die zij op de band hebben opgenomen). vraag hen dan in een brief om een onweerlegbaar bewijs. pas als ze dat kunnen overleggen, moet je wél betalen. let op: als je een brief stuurt naar de betreffende firma, dan kun je wel je naam en adres opgeven maar zet onder die brief niet je handtekening, zodat het bedrijf niet door creatief knippen en plakken een getekende overeenkomst in elkaar knutselt

het zonder tegenprestatie mogen houden van een ongevraagde toezending is gebaseerd op het bw7:7:

http://www.st-ab.nl/wetten/0059_boek_7_burgerlijk_wetboek_bw.htm">http://www.st-ab.nl/wetten/0059_boek_7_burgerlijk_wetboek_bw.htm

nogmaals sukses en met vriendelijke groet, readac.

note: bedrijven die deze kwalijke praktijken toepassen zijn o.a.: miriale, tono, front international, patricia holland, socks, enigma, flexiprint, enz..