Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 06-04-2010 13:00:57
Huishouden & Energie

Wetgeving omtrent nieuwe keuken via woningbouw

Knoop4x9,

aangezien we binnenkort huurwijzeging in de bus krijgen is een weigeringsformulier te krijgen deze kun je downloaden bij postbus 51.nl, maar zorg er wel voor dat hij van de verhuurder een en ander op schrift heb.

wil je even aangeven waar dat staat op postbus 51, dat weigeringsformulier? wat is precies: het een en ander op schrift hebben van de verhuurder? wat moet precies op schrift staan? wat moet de huurder invullen op dat "weigeringsformulier"?

vanaf 1 juli 2001 zijn onderhoudsgebreken geen reden meer voor weigering van de jaarlijkse huurverhoging. de mogelijkheid om op grond van (ernstige) onderhoudsklachten met succes bezwaar te maken tegen de huurverhoging is vervallen. hiervoor in de plaats kan je (het hele jaar door) gebruik maken van een andere procedure bij de huurcommissie: een verzoek om tijdelijke huurverlaging vanwege ernstige onderhoudsgebreken. een verouderd keukenblok, wat het nog "doet" is beslist geen ernstig onderhoudsgebrek.

zie het ministerie van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer (vrom) over bezwaren tegen huurverhoging per 01.07.2009 huurcommissie, dossier huurverhoging.... die bezwaren zijn ook nu nog van toepassing.

vladja