Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 07-04-2010 11:25:12
Huishouden & Energie

Wetgeving omtrent nieuwe keuken via woningbouw

Van postbus 51:

met dit formulier kan de huurder bezwaar maken tegen huurverhoging. de huurder kan alleen een bezwaarschrift indienen op grond van één van de redenen die in dit formulier vermeld staan.

en die 5 gronden, overgenomen van het formulier, zijn:

reden bezwaar

* de huurprijs is hoger dan wettelijk toegestaan of wordt dit na de huurverhoging. voeg een ingevuld formulier puntentelling van de woning bij.
* de huurcommissie heeft een tijdelijke huurverlaging vanwege onderhoudsgebreken uitgesproken of heeft het verzoek hierom nog in behandeling.
* de verhuurder wil binnen twaalf maanden na ingang van de laatste huurprijsverhoging de huur opnieuw verhogen.
* de huurverhoging is hoger dan wettelijk toegestaan. onjuistheden in het voorstel huurverhoging, licht toe bij 6.
* te laat voorstel huurverhoging.

dus geen keuken die op instorten staat. bezwaar wegens achterstallig onderhoud is al sinds 1 juli 2001 niet meer mogelijk.

vraagsteller:
toen hij daar introk heeft de woonconsulent mondeling gezegd dat de keuken vervangen moest worden. naar aanleiding daarvan heeft hij de keukenvloer e.d. niet afgemaakt i.v.m. de eventuele nieuwe keuken.

knoop4x9:
dan nog de vloer die gerepareerd moet worden.

verhuurder heeft met de niet afgemaakte keukenvloer helemaal niets van doen.

knoop4x9 ik hoop dat je nu ervan overtuigd bent dat een bezwaarschrift tegen de huurverhoging indienen over de keuken geen enkele zin heeft en die aanbeveling alleen maar valse hoop geeft.

vladja