Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
basbb - 12-04-2010 22:24:40
Auto & Vervoer

Drempels

Als ik het goed begrijp uit de reacties, hoef een drempel aan geen enkele wettelijke eis te voldoen?
ik meen mij te herinneren dat een drempel geschikt moet zijn om over heen te rijden voor elke auto die in nederland verkocht wordt en goed gekeurd is door de rdw .

ik kan je wel paar aanwijzen waar een standaard lamborgini of ferrari direct vast staan en letterlijk zullen blijven hangen op de drempel met de bodemplaat...
ook een drempel op een doorgaande 50km/h weg waar je met een normale personen auto met minder dan 5km/h over kan rijden maar. maar tegenwoordig mag dat dus weer wel zulke drempels?

drempels zijn slecht voor het milieu en bevorderd de verkoop van landrovers en toyota landcruisers. kun je in de stad goed over de drempels rijden en heb je op de snelweg niet zoveel last van al die gaten in het wegdek.

ik hoop eigenlijk dat bijv. kassa of anwb is echt herrie gaan maken in de pers over de onzinnige drempel wildgroei.

offtopic:
ik ben zelf fel tegenstander van de mobiele belastingkantoren langs de weg in de huidige vorm. ze staan steevast waar de weg het meest veilig is en de snelheidslimiet te laag. bij een school heb ik ze echt nog helemaal nooit gezien. evenals op wegen die maar net aan geschikt zijn voor 50km/h te kunnen rijden in de stad,daar zie je ze ook nooit. dat geeft mij het gevoel dat te maken heeft met dat op zulke wegen te weinig "gescoord" kan worden.