Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gkelderman
gkelderman - 14-04-2010 19:15:43
Computers & Telefonie

Bewerken van gescande tekst-bestand

Woensdag 14 april 2010

hallo freya,

dit gaf je mij als antwoord op mijn vraag

als je iets 'inscant', wordt er als het ware een foto van genomen en wordt het dus als een grafisch document (b.v. een .jpeg bestand) opgeslagen. het is dus een plaatje geworden en van 'bewerkbare tekst' is dus geen sprake meer.
omzetten naar bewerkbare tekst is mogelijk met een ocr programma (ocr staat voor optical character recognition).

ik heb iets gevonden, zodat ik een gescande tekst tóch kan bewerken, alleen moet je dan even de regels goed onder elkaar zetten, en je kunt ook alles corrigeren en opnieuw typen of plakken, of regels wissen zoals je gewend bent in microsoft word.

ga als volg te werk:

1. ga naar start, dan alle programma's
2. ga dan naar microsoft office, ga met de cursor op microsoft office hulpprogramma’s staan, en klik dan op microsoft office- document imaging
3. je kunt vandaar uit rechtstreeks van de scanner uit laten scannen.
4. als de scan in beeld komt, kun je hem boven in de werkbalk bij extra – tekst naar word verzenden, dan opent zich deze gescande tekst in microsoft word,
5. nu kan alles gecorrigeerd worden en opnieuw opgeslagen worden en is nu altijd te bewerken.

ik hoop er veel mensen mee te helpen.

m.v.gr. g. kelderman