Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rickysixty - 14-04-2010 21:09:51
Auto & Vervoer

Drempels

Tevens erger ik me aan het sfeertje die toolboy en pino hier opwerpen dat een porsche geen “sociale auto” zou zijn. wie dit beweert, heeft zijn huiswerk niet goed gedaan. het zijn namelijk juist de sportwagenfabrikanten, met name porsche, die koploper zijn in de ontwikkeling van technieken die de verkeersveiligheid ten goede zijn gekomen en deze ook ter beschikking hebben gesteld aan de “gewone merken”. denk bv aan porsche 928, de 1e auto met abs. betere verlichtingstechniek, airbags, bandprofielen en noem maar op, al dit soort high-tech is afkomstig van, of mede-ontwikkeld door de merken waar nu zo door deze twee tegen geageerd wordt, terwijl niet te ontkennen valt dat dit toch een astronomisch aantal levens heeft gered. wie iets tegen een porsche heeft, is niet alleen kortzichtig maar heeft bovendien ook iets tegen duurzaamheid in de auto-industrie.

waar willen we nu heen met deze discussie? dat het maar goed is dat sportwagens niet in woonwijken kunnen komen, omdat we allemaal maar onverantwoorde wegpiraten zijn die pas rustig kunnen gaan slapen als we een kinderlijkje op de motorkap hebben gehad? en wat nu dat porsche geen “ sociale auto” zou zijn? wat een onzin. porsche laat precies zien wat mijn “sociale status” is! het toont bovendien ook dat ik een man met een goede smaak ben. het enige nadeel wat je van deze auto kan zeggen is dat ie meer benzine verbruikt dan gemiddeld en dat dat slecht is voor het milieu.

daarbij komt nog dat ik me nooit laat afbranden op mijn sociale afkomst of succes. en ik heb gewoon het recht in dit land om dit uit te kunnen dragen als ik dat nu eenmaal leuk vind. ik ga hier toch ook niet lopen verkondigen dat ik pino’s mama maar een verminkte struisvogel vind die vreemd is gegaan met een smurf, alleen maar om een discussie naar mijn hand te kunnen zetten?