Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruitenboer - 14-04-2010 22:57:30
Computers & Telefonie

Bewerken van gescande tekst-bestand

Of ocr, het omzetten van het gescande plaatje naar tekst, werkt hangt erg af van de kwaliteit van de scanner en de instellingen van de scanner.
de betere scanners leveren de ocr software mee. een krantenartikel scannen met 300 dpi levert op mijn canon 4400f bijna altijd foutloze vertalingen naar tekst op. getypte a4-tjes geven helemaal geen problemen en geven in word dezelfde opmaak als het origineel. dus inclusief koppen en alinea opmaak.
verder is de kwaliteit van het origineel erg belangrijk. tekst op niet egale of gekleurde ondergronden zijn altijd problematisch.
bij kleinere lettertypen (.10) is en hogere resolutie 600 dpi soms de oplossing.

ik ben niet zo'n snelle goeie typist, met 10 a4-tjes ben ik, inclusief spellingscontrole door word via ocr ongeveer 10 minuten bezig.