Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-04-2010 10:32:22
Computers & Telefonie

Nummerbehoud van vodafone naar hi/kpn

Hoi vwfireandice,

ik heb precies hetzelfde gehad met nummerbehoud van debitel naar hi. omdat ik nog vastzat aan een duur abbonement van debitel, en mijn nummerbehoud niet goed is doorgekomen, heb ik drie maanden lang extra kosten gemaakt voor mobiel internet en smsen. tevens heb ik behoorlijk lang aan de lijn gehangen bij klantenservice, waar de doorlooptijd van klachten 20 werkdagen was. toen ik uiteindelijk iemand te spreken had, heb ik het voor elkaar gekregen om mijn contract te laten ontbinden. een vergoeding voor de gemaakte kosten van hun fout, bedroeg 50 euro, terwijl de kosten veel hoger lagen. maar meer konden ze niet bieden omdat "ik tenslotte geen klant was". ja, dat is lekker makkelijk, ik was geen klant meer door een fout die zij hebben gemaakt.

op mijn laatste e-mail die ik heb gestuurd naar een persoonlijk e-mailadres van de klantenservice (voornaam.achternaam@kpn.com) waarin ik heb verzocht om reactie, en dat ik niet akkoord ging met de lage vergoeding, heb ik nooit meer antwoord gekregen. ik heb het er bij laten zitten, en ben overgestapt naar t-mobile, waar ze het nummerbehoud wel goed over konden zetten. eén ding weet ik zeker: voor mij geen kpn, hi, telfort of een andere aanbieder die iets met kpn te maken heeft!

groetjes,

uckiej