Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-05-2010 18:47:34
Auto & Vervoer

Verzoek om uw advies cq hulp over v&d hollandia fietsaccu

Inekel1953

ineke, ik leef met je mee, maar ook ik kan niet alle vragen beantwoorden. ik denk dat je gewoon ook naar de vestiging in jouw woonplaats kunt gaan. wijzen zij jouw claim daar af, dan moet je naar het verkooppunt gaan.

hieronder zet ik nog wat stuf om le lezen, zodat je beslagen ten ijs komt bij de verkoper:

wettelijke bescherming na afloop van de fabrieksgarantieperiode

indien een produkt na 1-5-2003 gekocht is, heb je ook wettelijke bescherming als consument na afloop van de fabrieksgarantieperiode. dit op basis van het levensduurprincipe. hiervoor moet je aankloppen bij de verkoper en niet bij de fabrikant. wat de verkoper regelt met zijn voorschakel (de fabrikant) is zijn zaak, daar sta jij buiten. stel dat de fabrikant (en alleen hij kan daar een uitspraak over doen) zegt dat de gemiddelde gebruiksduur (bij normaal gebruik) van deze accu 3 jaar is en de accu gaat na 2 jaar kapot, dan hoeft de koper geen vervangingskosten danwel reparatiekosten te betalen. alle kosten zijn dan voor rekening van de verkoper. let wel: met vervanging wordt hier bedoeld, dat het defekte produkt vervangen wordt door een gelijkwaardig nieuw produkt.

voorgaande is gebaseerd op:

bw7 boek 7 consumentenkoop:

http://www.st-ab.nl/wetten/0059_boek_7_burgerlijk_wetboek_bw.htm">http://www.st-ab.nl/wetten/0059_boek_7_burgerlijk_wetboek_bw.htm

bw7:6a bw7:17 bw7:18 bw7:21 bw7:22

http://www.consuwijzer.nl/uitgelicht/garantie">http://www.consuwijzer.nl/uitgelicht/garantie

http://www.klachtenbond.nl/garantie.htm">http://www.klachtenbond.nl/garantie.htm

[url]http://www.trosradar.nl/index.php?id=84&no_cache=1&tx_alternethulpbrief_pi1[showuid]=36

sukses en vriendelijke groet, readac.