Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerland - 05-05-2010 15:30:34
Huishouden & Energie

Dierenartsen en tarieven

Ik vind 80 euro voor een bloedonderzoek geen geld. voor iemand die iedere euro om moet draaien voor die hem uitgeeft ligt dat natuurlijk heel anders.
dat is volgens mij niet de kwestie hier.

ik vind het onbegrijpelijk dat iemand die weet dat het een hele opgave zal zijn om dierenarts kosten te betalen, akkoord gaat met het uitvoeren van bepaald onderzoek zonder explciet af te spreken welke kosten daaraan verbonden zijn. wellicht is er gedacht: "dat zal wel niet zo'n vaart lopen". op het moment dat de rekening dan tegenvalt zoeken naar mogelijkheden om de dierenarts de schuld te geven, lijkt mij niet fair.

het is ook uw eigen verantwoordelijkheid vooraf te informeren naar kosten, zeker als u weet dat u niet alle kosten kunt dragen. met de aldus verkregen informatie had u kunnen beslissen of het onderzoek wel of niet uitgevoerd had moeten worden, of had u wellicht gunstigere (betalings)afspraken kunnen maken met de dierenarts.
als u er voor kiest, om zich niet voor te laten informeren (waarom eigenlijk niet?), kan het meevallen en is er niets aan de hand, maar kan het ook tegenvallen zoals u hebt gemerkt. dat u zich in de laatste geval "genomen" voelt, is toch aan uw eigen handelen te wijten. niet aan de dierenarts.
.
met het feit of er wel of niet tarieven "aan de muur" hangen bij de dierenarts heeft dit natuurlijk niets te maken. dat was ook al voor de behandeling zo, en niet alleen achteraf na een tegenvallende rekening.