Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 12-05-2010 13:02:31
Computers & Telefonie

Zijn telecomaanbieders echt verplicht je gratis je unlockcode te geven of zijn er nog kleine lettertjes?

[quote=edwardus schreef op woensdag 12 mei 2010, 10:47]joh, als ze je gegevens zouden doorspelen aan derden dan zouden ze een flinke boete krijgen van de rekenkamer, want in nederland is dat tegen de wbp.
mijn zegje heb ik wel gezegd richting grote sukkel, ik denk dat ik 't hierbij ga laten.het is ook tegen de wbp, om gegevens op te slaan die niet noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van een taak. als het systeem van telfort daar moeilijk om doet, dan moeten zijn hun systeem maar aanpassen of hun eigen naw gegevens invullen.

als we met zulke eisen accoord gaan, dan wordt het een bende. stel je voor dat ze ook je werkgever, je inkomen en je schoenmaat moeten hebben, omdat de computer bij hun dat nodig heeft. dan kopen we straks liever gelijk een nieuwe telefoon in plaats van 2 uur aan hun 0900 lijn te hangen.

een unlockcode kan gemakkelijk worden gegeven zonder naw-gegevens en als 'drammer' die gegevens niet aan telfort geven wil, dan is dat zijn goed recht.