Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-05-2010 14:50:12
Geldzaken & Recht

Woz hertaxatie

Hallo,

hoe kan ik controleren of de woz-waarde klopt? [eigen huis]

door de woz-waarde van uw woning te vergelijken met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die verkocht zijn ronde waardepeildatum (=1 januari 2009) krijgt u een indicatie.
vraag eerst het taxatieverslag op bij de gemeente. hierin staan de woningen vermeld die door de gemeente gebruikt zijn om de woz-waarde vast te stellen. dit verslag is ook vaak opgenomen in de beschikking of digitaal op te vragen bij de gemeente.
als u zelf denkt een beter vergelijkbare woning te weten die rond de peildatum is verkocht, kunt de verkoopprijs achterhalen via de koopsomtelefoon van het kadaster. de koopsomtelefoon kost € 0,80 per minuut. per gesprek kunt u maximaal drie koopsommen aanvragen. (0900-2020201). een koopsom per sms ontvangen kost € 1,50.
als u wilt weten welke woningen recent verkocht zijn in uw postcodegebied kunt u voor € 2,95 bij het kadaster een koopsommenoverzicht downloaden.
gegevens over gemiddelde prijsstijgingcijfers worden verstrekt door de waarderingskamer en per gemeente in een lijst weergegeven.

als u na het raadplegen van bovenstaande gegevens nog steeds niet weet hoe en wat, dan zult u de taxatie moeten laten doen door de gemeente. natuurlijk gaat het om het prijspeil van 1-1-2009. de taxateur moet weten hoe dit te berekenen en/of te verklaren is.

succes, poltol