Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-06-2010 19:28:25
Geldzaken & Recht

Takken hangen over

Ik heb ook narigheid met mijn buren gehad. de kroon van een 12 meter hoge meter boom groeide over en op mijn dak. ik had flinke overlast van afval op mijn terras, verstopte dakgoot en het risico op dakbeschadigingen.
eerst mondeling geprobeerd er samen uit te komen. het snoeien van de boom was echter onbespreekbaar.
ik heb de buren vervolgens aangetekend aangemaand de overhangende takken te verwijderen binnen een termijn van 6 weken.

een reactie bleef uit en ik heb, voor eigen rekening, een dakdekker ingehuurd om vanaf mijn dak de boomtakken op de erfgrens af te snoeien.
de door de buurman ingeschakelde politie kon ik met behulp van onderstaand wetsartikel overtuigen van het feit dat ik in mijn recht stond.

burenrecht, artikel 44
1. indien een nabuur wiens beplantingen over eens anders erf heenhangen, ondanks aanmaning van de eigenaar van dit erf, nalaat het overhangende te verwijderen, kan laatstgenoemde eigenaar eigenmachtig het overhangende wegsnijden en zich toeëigenen.
2. degene op wiens erf wortels van een ander erf doorschieten, mag deze voor zover ze doorgeschoten zijn weghakken en zich toeëigenen.

inderdaad was dit het einde van een goede relatie met de desbetreffende buren.
een kwestie van prioriteiten stellen!