Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
interland - 17-06-2010 17:00:06
Huishouden & Energie

Krassen verwijderen glazen salontafel.

Weer veel halve waarheden. kleine en diepe krassen kunnen uit glas ( mits voldoende dik) verwijderd worden. hiervoor zijn speciale polijstmachines met bijbehorende polijstpasta's, in oplopende grofheid.
enige uitzondering is gehard glas; dit springt kapot als het door het harden opgeroepen spanningsveld wordt onderbroken.
fijne krasjes zijn dus te polijsten, dieper krassen ook maar doordat er een groot oppervlak gepolijst moet worden om niet al te veel vertekening te krijgen is dit zeer arbeidsintensief en daardoor duur. het advies om in een paar glashandels de prijs van een nieuw ruitje op te vragen is zeer wel het overwegen waard.
vanaf pakweg 30-35 euro zijn al ruyitjes op maat te krijgen. prijs hangt een beetje af van glasdikte, vorm ( rond, ovaal , vierkant, langwerpig ), de afwerking van de zijkanten ( mogen deze nog mat zijn of moeten ze ook gepolijst worden tot een helder oppervlak), zitten er gaten of uitsparingen in etc.
gewoon 'ns bij een paar glashandels informeren met de juiste gegevens bij de hand!