Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-07-2010 15:10:48
Huishouden & Energie

Kroonsteentjes

@@@:

jammer genoeg heb ik, als erkend el. techn. installateur met deze maand precies 59 jaar soldeer ervaring, dit topic te laat onder ogen gekregen. van de meeste antwoorden lopen mij de griebels over de grabbels, oftewel de rillingen over de rug!

nog eenmaal en misschien ten overvloede:

soepel draad (litze of dikker) nooit vertinnen wanneer dit onder een schroef(je) komt! de reden (brandgevaar) is meerdere keren aangegeven en heeft niets met tinnen soldaatjes te maken!
ook in stekkers worden snoerdraden niet meer vertind! dat zijn bij aangegoten stekkers allemaal knijpverbindingen.
bij niet aangegoten stekkers en kroonsteentjes aderhulsjes gebruiken, zoals eric als eerste aangaf.
heb je deze aderhulsjes niet en moet er toch direct een verbinding onder een schroef(je) worden gemaakt, dan kan ook een prima verbinding worden gemaakt door de soepele draad 2 maal zo lang blank maken als in het busje met of onder de schroef past. de draadjes goed in elkaar twisten en het blanke draad precies dubbel slaan. eventueel met een tang dubbel knijpen als het busje aan de kleine kant is voor de dubbele draad.
dan, en nu komt wat ik hier nog niet gelezen heb, het einde van het dubbele stukje draad precies onder het schroefje manouvreren, zo dat het schroefje draait op het dubbel geslagen draad uiteinde. zo voorkom je dat de draad waar de stroom doorheen gaat, stuk gedraaid wordt door het schroefje.
dit gedeelte ligt dan n.l. alleen tegen het busje.

@ marvin:

kroonsteentjes mag je wel in vochtige ruimten gebruiken, doch dan liever een type met messing (geel koper) of r.v.s. boutjes. de gegalvaniseerde stalen boutjes (testen met een magneet) gaan op den duur roesten, waardoor je weer een slechte verbinding en brandgevaar krijgt.

hardware error man.