Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

poltol
poltol - 10-07-2010 18:04:21
Elektronica & TV

Mobiele airco en aantal db

Hallo,

ga er maar vanuit dat het geluid zeer irritant is. het is er altijd als de airco aanstaat. en een mobiele airco moet ook nog eens een uitlaat hebben op de buitenlucht. laat u niets wijs maken over condensors of weet ik wat voor gekkigheid. een mobiele airco blaast namelijk zoveel hete lucht uit dat er altijd een afvoer naar buiten nodig is.

een split airco is het fijnst. ik spreek uit ervaring, had eerst een mobiele en nu een split. de split maakt weinig lawaai. alleen als de compressor in bedrijf komt hoor je dat goed buiten. maar als de airco eenmaal goed draait hoor je alleen een licht gezoem/brommen. mijn buren horen dit niet, ook in de nacht niet. het is daarbij wel van belang dat de buitenunit goed gemonteerd is op dempers en niet aan bv een schutting maar aan vaste delen van de woning.

succes, poltol