Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fedja
fedja - 12-07-2010 18:33:27
Geldzaken & Recht

Huursubsidie en inwonend kind

[quote=johnny b schreef op maandag 12 jul 2010, 08:46]goedemorgen,
ik ben wegens scheiding tijdelijk bij mijn moeder inwonend. ik betaal geen kost-of huur bij haar, maar zij heeft wel zelf huursubsidie. welke belasting gevolgen heeft dit voor haar? mvr.gr. john

als je inkomen hebt, zullen ze dit bij de belastingdienst optellen bij dat van je moeder. je moet dit doorgeven, aangezien je op dit moment bij je moeder woont en dit na te gaan is naar aanleiding van je sofi-nummer. de huurtoeslag zal niet van het ene op het andere moment worden stopgezet of gewijzigd, maar de kans is groot dat zij begin 2011 een aanslag krijgt op het berekende voorschot van 2010.
wat bereft de inkomstenbelasting wijzigt er niets voor je moeder, zoals eerder werd gesuggereerd. je moeder blijft alleenstaande en jullie moeten apart van elkaar een belastingformulier invullen, je moeder over haar inkomen en lasten en jij over dat van jou. voor een volwassen inwonend kind gelden niet dezelfde regels als voor samenwonende of gehuwde mensen.