Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-07-2010 20:26:41
Huishouden & Energie

Huismiddel verdelging mieren buiten

Iemand had het hier over resistente mieren en ik geloof dat ik die hier ook heb. heb mijn hele tuin vol liggen met koperdraad zodat ze weg zouden blijven bij mijn terras, maar geen enkel resultaat. kaneel, bakpoeder, borax poeder vermengd met honing of stroop en ga zo maar door, verjagen lukt niet. zelfs op zoetigheid komen ze niet af. trap je er 10 dood komen er 1000 op zijn begrafenis. dat het nuttige diertjes zijn geloof ik graag en sadistische manieren om ze uit te schakelen hou ik ook niet van. maar als je elke dag bergjes zand van je terras kunt vegen en je de tegels steeds verder weg ziet zakken dan vraagt dat om een rigoreuzere aanpak. dat die dan misschien wat sadistisch is maar dat moet dan maar. telkens probeer in nieuwe dingen uit en vandaag heb ik twee mierennesten vernietigd met een beetje gootsteenontstopper (korrels) en heet water. dat gaat lekker bruisen, creëert hitte (misschien ook nog gas?) en bereikt dan veel gangen. en ik moet zeggen dat dit tot nu toe het beste resultaat heeft opgeleverd want geen mier meer gezien (althans uit deze nesten).
overigens kun je zien of je een nest helemaal hebt uitgeroeid, want als dat niet het geval is dan zie je de overblijvende mieren begrafenisondernemer spelen. alle dode mieren worden naar buiten uit het nest gedragen.
probleem met dit soort fora is dat je vaak oplossingen aangeboden krijgt die je overal op internet kunt vinden, terwijl mensen met een echt probleem zoeken naar andere oplossingen. want die hebben echt al van alles geprobeerd. dus als er nog echte creatieve oplossingen zijn laat ze dan horen.
overigens moet ik zeggen dat ik jaren geleden van een spanjaard een busje mierenpoeder heb gekregen dat ook goed werkte maar hier niet verkocht mag worden. dus er is nog wel degelijk spul in de (europese) handel dat wel werkt.
spanje werd in dit forum ook al eerder genoemd en ook italië kwam ik tegen. maar zal hier wel niet mogen uit mileuoverwegingen. we zijn hier immers roomser dan de paus.