Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ko
koppa - 14-07-2010 19:00:23
Vrije tijd & Tuin

Vleermuizen

[quote=jos2006 schreef op woensdag 14 jul 2010, 15:28][quote=wim1946 schreef op dinsdag 13 jul 2010, 11:39]al enige jaren hebben wij last van vllermuizen.
deze vliegen 's avonds in- en uit onder de daklijst garage en vinden hun huisvesting tussen plavond /zoldervoer.
het worden er steeds meer en geven ontlasting aan ramen bij de ingang.
ook de katten uit de buurt hebben al er eens een verschalkt.

onder de nok vanhet dak van mijn huis zit ook een kolonie. op zich heb ik er geen last van. het probleem doet zich binnenshuis voor. tussen het dakbeschot en het binnenblad van de zolderwand is een spleet van 0,5 tot 2,00 cm (waarschijnlijk krimp) waardoor uitwerpselen naar binnen waaien en in de dakisolatie en op de zoldervloer terechtkomen. zou ik de spleet met een weinig bouwschuim kunnen sluiten of kan ik daardoor een vochtprobleem veroorzaken (bouwschuim neemt toch geen water op naar ik meen).

als het echt nodig is kun je aan de binnenkant wat dichtmaken, dat ik geen probleem. maar pas op dat je de vleermuizen zelf niet opsluit in de spouw!

stel dat deze beesjes niet meer naar buiten kunnen, dan betekend dat er 40 lijkjes gaan rotten, en dat geeft nog jaren een ondraagelijke stank.

beter is dit te doen in het najaar, dan zijn iig alle babyvleermuizen weg, en is de kolonie ook meestal verdwenen.