Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
julia79 - 14-07-2010 22:56:07
Geldzaken & Recht

Problemen met belasting ivm storten zorgtoeslag op ander rekeningnummer

Uw dochter heeft als studente gezien haar inkomen recht op zorgtoeslag. in principe hoeft de zorgtoeslag niet te worden terugbetaald, tenzij:
1)
als uw dochter haar inkomen achteraf veel hoger blijkt te zijn dan kan het zijn dat de dan onterecht ontvangen zorgtoeslag moet worden terugbetaald.
bij studerende kinderen zou dit kunnen komen door een voorlopige teruggave die gebaseerd is op een laag inkomen terwijl ze in dat jaar meer is gaan verdienen.
2)
als blijkt dat de ziektekostenpremie niet is betaald, dan zal na enige tijd de betaling van de zorgtoeslag stoppen en wordt er in opdracht van het cvz (college zorgverzekeraars) een boete opgelegd. u moet dan meer premie dan normaal betalen. met de hogere premie worden dan de niet betaalde maanden (= schuld) betaald.

maar uit uw verhaal begrijp ik dat er netjes betaald is door u, dus zal bovenstaande niet aan de orde zijn. dus lijkt mij dat er geen zorgtoeslag hoeft te worden terugbetaald.


dat u (en zij) ervoor hebben gekozen om de zorgtoeslag op uw rekening te laten storten doet niets af aan het feit dat zij, met haar inkomen, recht heeft op zorgtoeslag. de zorgtoeslag is namelijk een inkomensafhankelijke toeslag en die wordt aan een persoon toegekend (= beschikking) en niet aan de eigenaren van de bankrekening waar het op gestort wordt.

succes ermee,

j