Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mu
muizol - 19-07-2010 18:48:31
Geldzaken & Recht

Wonen op een recreatie park... problemen met inschrijven

[quote=priewjet2 schreef op maandag 19 jul 2010, 18:37]zoals u zelf al aangeeft, gaat het om een woning op een recreatieterrein. die zijn per definitie niet bedoeld voor permanente bewoning. u mag er niet voor niets maar 363 dagen per jaar verblijven.

in de afgelopen decennia zijn steeds meer recreatiewoningen permanent bewoond geraakt. veel gemeenten hebben dat laten gebeuren zonder er op te handhaven. enkele jaren geleden is daar een einde aan gekomen: permanente bewoning van recreatiewoningen is niet toegestaan. voor alle duidelijkheid: op landalparken et cetera verblijven er wel het hele jaar door mensen, maar dat zijn dan steeds wisselende bewoners. daar bent u niet mee te vergelijken.

bij de beƫindiging van het gedoogbeleid is er voor bestaande gevallen een pardonregeing getroffen. die mensen konden zich nog wel inschrijven.

u valt onder het nieuwe strikte beleid en bent nu onaangenaam verrast. ik begrijp best dat u uw huidige woongenot niet graag wilt opgeven. maar ik vraag mij ook af waarom u zich drie jaar terug op een ander adres heeft laten inschrijven. kreeg u toen al nul op het rekest omdat u zich op het recreatieterrein wilde laten inschtrijven?

het gebruik van een briefadres is inderdaad een optie. dat kan onder voorwaarden en de betreffende regeling is niet bedoeld voor situaties als de uwe. of de gemeente er in zal bewilligen, waag ik daarom te betwijfelen.

ik adviseer u wel te zorgen voor een deugdelijke inschrijving. doet u dat niet en staat u te boek als "administratief in onderzoek", dan wordt het knap lastig bij het aanvragen of het vernieuwen van een paspoort of rijbewijs.




daar ik op grensgebied met belgie woon is permanente bewoning hier wel toegestaan. (500 m en we zitten in belgie) dit omdat het in belgie wel is toegestaan en anders allemensen die hier op recreatie woning wonen dat anders 500 m verder in belgie zouden gaan doen.

drie jaar geleden kregen wij nadat we de woning hadden gekocht van de gemeente te horen dat we hier niet op konden inschrijven, de makelaar en meerdere mensen die hier wonen zeiden dat het wel kon. wij waren (zijn nogsteeds) erg jong, ik was 19 en mijn vrien 23.

ik wil best verhuizen maar wij kunnen financieel de dubbele lasten niet dragen. en weinig kans dat we onze woning voor eind 2010 verkocht hebben, gezien de slechte economie.
het is hier bij "parkregelement" verboden je huisje langer dan twee weken per jaar te verhuren, dus verhuur van onze woning zit er niet in.