Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 30-07-2010 11:18:36
Geldzaken & Recht

Buitenlandse partij eist naamsverandering wegens te grote overeekomsten?

[quote=blackblossom schreef op vrijdag 30 jul 2010, 11:05] hopelijk ben ik nu van haar af.
of het wordt juist nog erger...

je hebt niets te maken met de amerikaanse wetgeving, alleen met de europese en nederlandse wetgeving.

zou het hier in nederland op een rechtzaak uitdraaien, dan hoef je daar geen zorgen over te maken, omdat happyherbivore geen gedeponeerde handelsmerk in nederland, benelux of europa is.
zelfs niet in amerika.
ook is het geen groot bedrijf.

happyherbivore beroept zich op de handelsnaamrecht, en bij een rechtzaak zal de eis van happyherbivore verworpen worden, vanwege de afstand van beide bedrijven en ook de doelgroep van beide bedrijven.
dus daar over hoef je geen zorgen te maken.

iets anders was het als happyherbivore de bedrijfsnaam in europa of benelux als een gedeponeerde handelsmerk geregistreerd zou hebben.
dan kunnen er wel degelijk juridische maatregelen getroffen worden om ieder ander die een soort gelijke naam gebruikt, ervoor te zorgen dat die stoppen met het gebruik van die handelsnaam.