Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

frans75
frans75 - 30-07-2010 23:03:41
Geldzaken & Recht

Buitenlandse partij eist naamsverandering wegens te grote overeekomsten?

Nu ben ik geen jurist (ben ik veel te eigenwijs voor), maar er zijn een paar dingen die mij wel opvallen.


mevrouw nixon is wel juriste, en in dat geval (zeker voor een amerikaanse) zou ze moeten weten dat trademark & copyright zeer gespecialiseerde wetsgebieden zijn. zeker internationaal gezien.
frappant in deze is dat er geen directe communicatie van haar advocaat is, wat gezien de situatie voor de hand zou liggen.

komt op mij over dat ze haar toekomstige inkomsten veilig wil stellen (in principe is zij net als jij (daphne) een beginnende ondernemer. en die hebben in de regel niet de financiƫle middelen om een internationaal trademark-dispuut te kunnen beslechten.

zolang jij je limiteert tot nederland kan ze je weinig maken. zolang zij haar merknaam hier nog niet geregistreerd heeft, en jij de jouwe wel, heeft ze weinig in te brengen (http://www.z24.nl/speciaal/feeds/anp/artikel_161309.z24">iets soortgelijks).
om nog maar te zwijgen over de naam van haar "groupies", daar zijn al helemaal geen rechten aan te ontleden.

aangezien herbivores een zelfstandig naamwoord is kan registratie problematisch worden. een afgeleide hiervan (jouw naam) maakt meer kans.

(off-topic: alweer een russische incarnatie?)